hameenkadulla

AsOy Kantaja

Kuva: Juho Haavisto

Kaupunginarkkitehti Kalevi Väyrysen suunnittelema 1960-luvulle tyypillinen liike- ja asuinkerrostalo, jossa on loiva pulpettikatto. Rakennukselle on tehty useampia julkisivuremontteja. Alunperin rakennuksen Hämeenkadun julkisivussa vuorottelivat ikkunarivistö sekä rapattu pinta. Katutasossa näyteikkunoiden ylä- ja alapuolella kulki valkoinen mineriittilevy. Myös parvekkeet olivat mineriittilevyllä päällystetyt. Katon harja oli päällystetty peltikatteella.

Vuonna 1979 rakennukselle tehtiin julkisivuremontti, jossa julkisivuosat verhoiltiin kauttaaltaan muovipinnoitetulla profiloidulla teräslevyllä, jonka värinä oli vanha kupari. Samalla katon peltikate maalattiin tummanruskeaksi.

Viimeisin julkisivuremontti tehtiin vuoden 2014 piirustusten pohjalta. Vanha 1970-lukuinen julkisivuverhous ja lisäeristys purettiin ja tilalle asennettiin uusi ulkoverhous valkoisesta keraamisesta laatasta. Samalla parvekkeet kunnostettiin ja lasitettiin sekä liikeosan seinäpinnat pinnoitettiin tummanharmaalla julkisivulevyllä.

LISÄTIETOJA

Rakennusvuosi: 1963

Osoite: Hämeenkatu 12

Suunnittelijat: