hameenkadulla

SLEYn talo

Kuva: Juho Haavisto

Tutkimuksen kohteena olleessa Hämeenkadun rakennusten otannassa Hämeenkatu 14:sta sijaitseva punatiilinen kolmikerroksinen tiilirakennus on hieman yllättäen ainoa 1990-luvulla valmistunut talo.

Rakennuksen julkisivu on erittäin pelkistetty ja sitä rytmittävät kulmikkaan ulkonevat pilasteriaiheet. Pienehköt ikkunat on aseteltu nauhamaiseen riviin. Rakennus on viereiseen Hämeenkatu 16 rakennukseen verrattuna voimakkaasti sisennetty katulinjasta. Rakennuksen edustalla olevat kiinteät istutuslaatikot on asetettu samaan linjaan Rostinhovin julkisivun kanssa.

HISTORIAA

"Tontilla sijaitsi aikaisemmin Suomen Luterilaisen Evankeliyhdistyksen (SLEY) rukoushuone, joka oli vuonna 1911 valmistunut kansallisromanttinen puurakennus. Rakennuksessa oli jugend-tyylisiä koristeaiheita erityisesti ikkunoissa ja katonlistassa. Rakennus päätettiin purkaa huonokuntoisena vuonna 1973. Tontti oli suurelta osin tyhjillään useita vuosia ja siinä sijaitsi pitkään suosittu Runosen kioski. Nykyinen rakennus on myös SLEY:n omistusessa."

LISÄTIETOJA

Rakennusvuosi: 1991

Osoite: Hämeenkatu 14

Suunnittelijat: